Account Supportmedewerker

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Dit doe je ook proactief, dus je kent onze klant en haar behoeften en zorgt zo dat ze het uiterste uit Ovatic haalt. Geen dag zal hetzelfde zijn.

Ovatic Dashboard op een iPad (tablet), iPhone (telefoon) en laptop (web browser)

Wij maken Ovatic: een softwareplatform voor planning- en ticketing die zich voornamelijk richt op de culturele sector. Wij zorgen dat theaters, schouwburgen, culturele instellingen, bioscopen en sportclubs een betrouwbare ticketing- en planningsoplossing kunnen gebruiken.

Jouw profiel

Je haalt voldoening uit het helpen van mensen en het overbrengen van kennis. Dit doe je ook proactief, dus je kent onze klant en haar behoeften en zorgt zo dat ze het uiterste uit Ovatic haalt. Naast het helpen van klanten bij gebruikersvragen denk je ook mee hoe wij Ovatic kunnen verbeteren. Dit doe je als schakel tussen de klant en onze developers. Als bepaalde vragen vaak voorkomen dan merk je dat op en ga je met collega's in gesprek hoe dat verbeterd zou kunnen worden. Bij nieuwe functionaliteiten kan je inschatten of deze handig werken, bijvoorbeeld door het actief meetesten en meedenken in de verschillende fasen van de softwareontwikkeling.

Zodra je meer weet over Ovatic en haar klanten kan je ook steeds beter adviezen geven over de inrichting. Je kan nieuwe en bestaande klanten dus helpen met maken van de juiste inrichtingskeuzen. Hierbij kan je denken aan het helpen met het opmaken van verschillende soorten sjablonen van e-mails of rapportages, maar ook het geven van instructies of workshops via Teams of op locatie.

Ook in het klantencontact willen we blijven vernieuwen. Zo is er ruimte om te experimenteren met nieuwe manieren van kennisdeling, zoals het geven van een webinar of het schrijven van (LinkedIn) artikelen.

Flexibiliteit

Bij Ovatic staat een gezonde werk-privébalans centraal en begrijpen we dat je werk een verrijking moet bieden naast van je privéleven. Daarom bieden wij voldoende mogelijkheden voor bijvoorbeeld thuiswerken en flexibele werkuren.

Doorontwikkelen

Persoonlijke groei, creativiteit en het kunnen aandragen van eigen ideeën zijn belangrijke kernpunten voor ons binnen Ovatic en we streven ernaar dat iedereen binnen ons team zoveel mogelijk uit het werk en zichzelf kan halen.

Wat wij jou bieden

Bij ons werken gaat verder dan werken voor een goed salaris en goede secondaire arbeidsvoorwaarden. Wij bieden een plaats waar het leuk is om te werken, zodat we niet alleen tevreden klanten hebben, maar ook tevreden medewerkers. Dit betekent dat je onderdeel wordt van een hecht team waar je altijd jezelf kunt zijn. We zijn ingesteld op het creëren van een open en inspirerende werkomgeving. Ieders mening telt mee en iedereen heeft invloed op de producten die we maken. Er is volop ruimte om door te groeien en je te verdiepen door opleidingen te volgen in de gebieden waarin je je verder wilt ontwikkelen.

Op een rijtje:

- Een vast voltijds dienstverband
- Werken voor de leukste klanten in de kunst- en cultuursector
- Gedreven en enthousiaste collega's
- Mogelijkheid tot thuiswerken
- Een marktconform salaris afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring
- Doorgroeimogelijkheden: een functie waar je goed in bent en beter in wilt worden
- De mogelijkheid voor medewerkersparticipatie in de vorm van aandelen binnen Ovatic

Interesse?

Neem contact op via ons contactformulier of stuur een mail naar info@ovatic.nl.
We horen graag van je!